«Вертеп - 2016»

2016-01-18

/Files/66.jpg

До яких лише дійств не готуються школярі, та, власне, й вчителі, напередодні новорічних і Різдвяних свят! Сценарії, якими послуговуються у ці дні, стосуються різних улюблених героїв – Миколая з ангелятами та чортиками, Діда Мороза та Снігуроньки з їхніми запеклими ворогами – Бабою Ягою та іншою нечистю. А потім приходить черга участі школярів у фестивалі колядницьких колективів, і тут часто діти з міста вперше відкривають для себе невмируще вертепне дійство. Називаючи себе бетлегемами, вони опановують старовинні обрядові дії, а потім щиро колядують з вертепом, презентуючи свій виступ спочатку на сцені рідного закладу, а потім – на великій сцені щорічного Мукачівського міського фестивалю колядницьких колективів «Котилася торба», з якої лунають закарпатські колядки, щедрівки та віншування.

Як і кожного року, радував своїм виступом і колектив школярів Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 «Колядники з Паланку», керівник – Олена Харатін. Щороку за допомогою участі в цьому поважному фесті в школі прагнуть виховувати в дітях повагу до народних обрядів, традицій, до усної народної творчості.

Гості фестивалю отримали незабутні враження ще й тому, що саме у день виступів дитячих колядницьких колективів з неба густо сипав довгожданий сніг, і вертепне дійство поставало у своїй первозданній чарівній сутності.

/Files/11.jpg/Files/40.jpg/Files/13.jpg/Files/43.jpg/Files/44.jpg/Files/46.jpg/Files/62.jpg/Files/67.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 93

Коментарi

  • ........

    2016-01-19 16:48:25

    ..............