• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Загальношкільні батьківські збори – лікбез чи співпраця?

Загальношкільні батьківські збори – лікбез чи співпраця?

2014-11-07

/Files/images/DSCN1130.JPG На загальношкільних батьківських зборах Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7

7 листопада 2014 року в Мукачівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 батьки учнів та вчителі зібралися разом для обговорення надзвичайно актуальних питань.

Перше з них – як навчити дитину вчитися – цікавило не лише батьків першокласників, але й тих, чиї діти відвідують наш навчальний заклад уже не перший рік. Підвищений інтерес воно викликало не стільки через те, що діти погано вчаться, а власне тому, щоб зробити цікавим сам процес навчання. І заступник директора з навчально-виховної роботи М. Футько приклала всі зусилля, щоб популярно донести до своїх слухачів (а у залі був повний аншлаг!) найважливіші рекомендації сучасної педагогіки з цього питання.

/Files/images/DSCN1123.JPGЗаступник директора з навчально-виховної роботи М. Футько

Друге питання виявило не менш гостре зацікавлення – у ньому йшлося про профілактику негативних проявів у поведінці дітей. З цією інформацією уже вкотре на таких зібраннях звернулася до присутніх О. Томищ, заступник директора з виховної роботи.

Радує те, що після зборів дехто з батьків підійшов попросити тексти цих виступів, щоб, ймовірно, опрацювати їх більш детально на самоті. Тож браво педагогічній пропаганді!

/Files/images/DSCN1137.JPGЗаступник директора з виховної роботи О. Томищ

Третє питання насторожило й схвилювало водночас: про ознаки вживання дитиною наркотиків (або Гра в «білу смерть» - аналіз причин й наслідки вживання наркотиків серед молоді). Кожен з присутніх отримав пам’ятку «Ознаки вживання дитиною наркотиків» з напуттям: «Не дай Бог пригодиться…».

/Files/images/DSCN1125.JPGСпівпраця з батьками допомагає вирішувати щоденні шкільні турботи

Дорослі ще раз задумалися над фактом, від якого нікуди подітися - лякає те, що останнім часом масова підліткова й молодіжна свідомість визнала наркотики банальністю. Тому в наш час молоде покоління може стати повноправним учасником великої гри в «білу смерть», клієнтом злочинної системи. І найгірше, що багато хто з дітей вірить у нешкідливість препаратів, які передають один одному в їхньому середовищі.

/Files/images/DSCN1126.JPGНайуважніші слухачі - батьки першокласників

Ще раз серйозно задумалися присутні над висновком педагогів про те, що у родині повинні завжди цікавитися тим, що роблять діти, у яких компаніях проводять час. Батьки повинні знати, де буває дитина і хто її друзі. У розмові з дитиною в разі незадоволення нею важливо наголошувати, що батьки не сприймають її поведінку, а не саму дитину як особистість.

Батькам настійно рекомендували бути завжди насторожі і проявляти свою любов до дитини, незалежно від будь-яких умов./Files/images/DSCN1129.JPG

Чужих дітей, звісно, не буває...

Кiлькiсть переглядiв: 118

Коментарi